Dags att äta

Niclas hade letat upp en lagom fancy restaurang med tyska delikatesser.

Men... vägen var avstängd dit så vi har i stället hamnat på ett turkiskt kebabställe i den lilla staden Neuenburg am Rhein.

Det blir ju inte alltid som man tänkt sig men det kan bli bra ändå. 

I taklampan hänger plastväxter.

Irma behöver nog verkligen något att äta nu...
När vi förklarar att mamma är gluthein-frei visar det sig att ALL mat innehåller gluten. Det tror vi inte på.
Salladen med gurka, tomat och ost är till exempel väldigt glutenfri. Men för övrigt har de koll på läget och förklarar att pommesen är friterad i samma olja som den panerade schnitzeln. 

Apfelschorle är väldigt gott!

Kebab i bröd för 5 euro är också en hit.

När vi ska betala visar det sig att de inte tar kort på restaurangen. Maten kostar 44 euro men Niclas lyckas bara trolla fram 42. Kyparen nöjer sig med det. Vi slipper diska... 

Efter matenpausen är det bara tre mil till Basel i Schweiz. Vi kör vidare i kvällen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Provianterade

På spåret